Råd og Tips ...                           


arrow23_L.gif  Hovedmenu

  

 

            

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 Skal du håndterer dine lorier, og det skal man jo nu og da, så brug et frotté håndklæde I stedet for en kraftig handske for at undgå at blive bidt. For det første har du har meget bedre fornemmelse af hvad du har I hånden og hvor hårdt du holder, og for det andet falder fuglen hurtigt til ro I din hånd . De fleste fugle inclusiv lorier er skrækslagne for en handske, mens det bløde håndklæde ikke udløser samme panik ! Og du bliver sjældent bidt ! Alt I alt en bedre oplevelse for både dig og fuglen !

 

  Laver du større portioner blendet frugt, kan du tilsætte en hættefuld Atamon, forhindrer gæring og forebygger svamp i næbbet hos fuglene.

 Har du kun mulighed for at fodre en gang dagligt i sommervarmen, kan du tilsætte en skvat æbleeddike i foderet. Det hæmmer gæring og bakteriedannelse. Det kan dog aldrig erstatte god hygieine !

 

 Prøv at hænge en snorbold, oprindeligt til hunde, op i volieretaget sådan at den lige kan nås fra en pind. den giver mange timers aktivering til fuglene og et godt grin til dig !!

 

 Et tommelfinger tykt sisal eller bomulds reb ophængt i guirlander med gode lange ender er rigtig godt at svinge, klatre og slå koldbøtter i .Husk at udskifte rebet , hvis det begynder at trevle . Fuglene kan hænge fast og komme grueligt galt afsted - og det var jo ikke meningen ! Brug ALDRIG nylonreb !!!!!!!

 

 Sidder du en sommeraften og nyder dine fugle, og " høreværnskiltet" begynder at blinke, så prøv at smide en håndfuld blomsterhoveder , fuglegræs eller et par skiver franskbrød på voliere taget. Mens du sidder og nyder deres "armgang" i taget, kan naboen også nyde aftenkaffen på terrassen uden at få den galt i halsen, da støjniveauet vil falde betydeligt.

 

De fleste lorier er vilde med søde majs. Når man kan få friske majskolber så prøv at banke et søm eller lign. I enden og bind en snor I . Hæng kolben op I volieren og nyd synet ! Har dine lorier ikke fået majs før, kan det være en hjælp at koge dem let de første gange. Rå majs er helt glatte og afgiver hverken duft eller smag, så de skal muligvis lige finde ud af at der er lækkerier I kernerne .

 

Lorier spiser ikke pænt ! Alting bliver smattet ind I foderet, og da mange af dem insisterer på at sidde på kanten af skålen når de spiser, lykkes det som regel også for dem at få dyppet tæerne I foderet, hvorefter de vader rundt på pindene, som meget hurtigt føles som limpinde ! Du kan reducere problemet ved at bruge et nummer større skåle end du måske lige skønner er nødvendigt. Da skålen kun er max halv fuld skal de have hovedet længere ned for at spise og en del af snøvleriet bliver I skålen. Og de dypper ikke tæerne !

                                                                                                                TOP red2_b1.gif 


                                                                                                  © Copyright Lorihaven.dk 2006